29
Серпень 2022року
слово редактора

Усе йде своєю чергою

Певно, ви вже бачили новини про оновлений Податковий розрахунок та акцизну декларацію. Поки не переймайтеся тим і звітуйте за старими формами. Ми повідомимо, коли братися за нові.

Ліпше зверніть увагу на роз’яснення експерта про норми тривалості робочого часу з 19 липня. Стаття допоможе правильно розрахувати зарплату для збільшеної норми та скоригувати оплату за липень, якщо на підприємстві зменшили тривалість робочого тижня на вимогу нового закону.

Дедалі більше запитань отримуємо від бухгалтерів про особливості оподаткування підприємств — резидентів Дія Сіті. Тому у свіжому номері підготували аж три публікації. Поради експертів допоможуть розібратися з податками на компанію, оплату праці й додаткові виплати працівникам. Знайдете рішення для ситуацій, коли роботодавець оплачує працівникам курси чи абонемент у спортзал. З’ясуєте, як резиденту Дія Сіті визначати базу ЄСВ для працівників з інвалідністю та відображати у Податковому розрахунку.

Війна триває і має свої наслідки. Особливо дісталося окупованим територіям. Якщо ваше підприємство опинилося в такій ситуації, тримайте роз’яснення про наслідки діяльності на тимчасово окупованій території та інструкцію про облік товарів, що їх вкрали під час окупації.

Подвиг захисників України неоціненний. Адже більшість із нас завдяки воїнам ЗСУ має можливість працювати, спати в теплому ліжку, смакувати улюблені страви, відпочивати на природі. Влада дозволила не платити середній заробіток мобілізованим працівникам. Однак якщо підприємство має кошти, то це найменше, чим можна допомогти. Правильно оформити продовження виплат допоможуть підказки та зразок наказу.

На швидку перемогу ніхто не розраховує, але ми до неї йдемо. Тяжко, значними зусиллями і великими втратами, але безустанно і без вагань. І кожен маленький правильний вчинок складається у велику непереможну силу українського народу.

Героям слава!


Для передплатників журналу працює цілодобова телефонна Гаряча лінія Головбуха.

Актуальний код доступу ми надсилаємо вам на електронну пошту в листах від редакції.

Завжди раді допомогти!

З повагою
Ольга РЕШЕТОВА,
головний редактор


Дмитро МИХАЙЛЕНКО, голова Редакційної ради, керуючий партнер юридичної компанії «Crowe LF Ukraine», голова Комітету підприємців з податкових питань при Торгово-промисловій палаті України Тетяна ДОБРОДІЙ, головний консультант секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
Олександр ЄФІМОВ, адвокат, аудитор, доцент кафедри цивільного та трудового права Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, доктор філософії права Петро КРИЧУН, президент Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України, канд. екон. наук (PhD), MBA, CFO групи компаній
Микола МІШИН, партнер і керівник практики трансфертного ціноутворення в A1 Consulting Сергій РОГОЗНИЙ, сертифікований аудитор, юрист, керівник комітету з фінансів Федерації професійних бухгалтерів та аудиторів України
Микола ЧМЕРУК, начальник Офісу великих платників податків ДПС




ГОЛОВБУХ

0 44 586 56 06

0 800 21 12 20

shop.expertus.media

golovbuh.com.ua

Головний редактор, відповідальний за випуск

Ольга Решетова

[email protected]

Редакція не несе відповідальності за зміст рекламних матеріалів. Позиція редакції може не збігатися з позицією автора.

Передрук матеріалів журналу «Головбух», будь-яке їх цитування, публікація їх анотованих оглядів допускаються лише з письмового дозволу Видавця. 

Журнал розповсюджується лише  за передплатою, яку можна оформити  в редакції

© ТОВ «Експертус Тек», 2022 

Київ
Експертус Тек
2022

№ 29, 2022
Гаряча лінія Головбуха працює!