1
Січень 2022року
новини
що змінилося

Нова форма повідомлення про прийняття на роботу чинна з 05.01.2022

Кабмін підкоригував Порядок і форму повідомлення про прийняття працівника на роботу (далі — повідомлення). Відповідні зміни внесли до постанови КМУ від 17.06.2015 № 413. Відтепер повідомлення має назву: «Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту». Установили, що повідомлення:

подається власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації) та/або резидентом Дія Сіті до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску... за формою згідно з додатком до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором та/або до початку виконання робіт (надання послуг) гіг-спеціалістом резидента Дія Сіті засобами електронного зв’язку...

За відсутності технічної можливості подання повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту засобами електронного зв’язку в електронній формі таке повідомлення подається у формі документа на папері згідно з додатком разом з копією в електронній формі.

Інформацію з повідомлення внесуть до реєстру страхувальників та реєстру застрахованих осіб відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 № 2464-VI.

Постанова № 1392 чинна з 05.01.2022.

Джерело: постанова КМУ від 28.12.2021 № 1392